Laden...
Naar Facebook

Spotlight

Spotlight

Mijn naam is Alan Jansen en momenteel ben ik een klanttevredenheidsonderzoek aan het doen bij MOMA&Co. Daarom ga ik de kantoorhuurders van MOMA&Co interviewen over hun meningen en visies over het bedrijf. Daarnaast is het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen en zal ik iedere week 2 huurders interviewen, één aan de noord- en één aan de zuidkant van het pand, en deze “in the spotlight” zetten. Zo leren jullie en de huurders zelf, elkaar ook beter kennen! 

 

Formitable

Ik spreek met Raymond Wilders, een van de oprichters van Formitable. Hij en zijn team liepen hier al rond te kijken voordat het gebouw officieel geopend was, en Raymonds passie voor zijn bedrijf is zeker te merken. Formitable is een online reserveringssysteem gericht op restaurants. 

 

Formitable heeft heel wat veranderingen ondervonden voordat het bij het huidige product kwam. Ze waren begonnen met mobiele applicaties, gevolgd door websites te bouwen tot uiteindelijk een eigen vast systeem te hebben ontwikkeld.

 

Deze veranderingen zijn niet altijd makkelijk geweest en toen Formitable bijvoorbeeld met de mogelijkheid kwam om met aanbetalingen te gaan werken, werd hier soms schuin naar gekeken. Echter bleek in de praktijk dat voor sommige restaurants het kwartje gewoon wat later viel en inmiddels is dit concept een van hun gewilde functies. 

 

Raymond werkt samen met een team van 8 en streeft ernaar om Formitable de marktleider te maken van reserveringsystemen voor restaurants. Met zijn passie en drive naar succes twijfel ik voor geen seconde dat zijn droom werkelijkheid zal worden.

 

 

Brouwerij De Eeuwige Jeugd

Ze zitten er nog maar een maand, maar op het Bos- en Lommerplantsoen kan je er al niet meer omheen. Van een busje en blauwe scooter met hun logo tot shirts voor het personeel bij Wilde Westen, de aanwezigheid van brouwerij De Eeuwige Jeugd is een feit.

 

Nu een maand te zijn gesetteld, interview ik Jules Oostendorp die zich voornamelijk richt op de marketing voor de brouwerij. Een ontmoeting tussen Thomas Oostdijk en Almer Cremer op een bierfestival zorgde voor een interessante mix van gesprekken en idee uitwisselingen. Uit hun gedeelde passie voor bier is de brouwerij De Eeuwige Jeugd geboren. Vervolgens is Jules bij het team gekomen en zorgen de drie voor een stevige groei in hun onderneming.

 

Als leverancier zijnde van Wilde Westen is de link naar MOMA&CO gemakkelijk te leggen. Voor degene die hier nog niet van bewust zijn; er bevindt zich tussen de kantoorruimtes van MOMA&CO een restaurant genaamd Wilde Westen. Na een periode vanuit huis, tuin, trein en bus te hebben gewerkt gingen de jongens om zich heen kijken en vragen naar beschikbare kantoorruimtes. De subtiel hippe sfeer van MOMA&CO klikte snel en sinds kort loopt het personeel van Wilde Westen maar al te graag met hun extreem comfortabele Nitwit T-shirts.

 

Jules is zelf een echte bierliefhebber (hoe kan het ook anders) en doet aan verschillende sporten als zeilen, fietsen en hardlopen. Daarnaast stoppen alle drie de jongens tijd en liefde in de brouwerij en omdat ze met horeca te maken hebben betekent dit natuurlijk geen 9 tot 5 werktijden. Wat Jules zelf nog echt graag zou willen doen is een keer naar Japan reizen vanwege de prachtige cultuur en natuur.

 

Mocht je de biertjes van deze heren nog niet hebben geprobeerd, dan loop je toch echt wat mis. Proost!

 

 

 

Docwerk

Peter van der Honing en Sander Lieuwma vormen samen het duo van Docwerk, een videoproductiebedrijf in de aansluitende kantoren 3P en 3R op de zuidelijke begane grond. Op de leeftijd van ongeveer 13 jaar begonnen de twee vrienden samen video’s te maken voor school en als hobby. Daarnaast wakeboardden de jongens veel en gingen zij deze twee hobby’s combineren door wakeboardvideo’s te maken.

 

Al gauw werden zij benaderd door bedrijven in de watersportindustrie voor promotiefilmpjes. In het begin loonde dit nog met merchandise en surfmateriaal maar toen de jongens begonnen aan hun studie was deze hobby al omgetoverd in een verdienende bijbaan. Na beiden een eenmanszaak te hebben gehad besloten ze samen een bedrijf te beginnen: Docwerk. Een tijd waren zij gevestigd in Zaandam terwijl ze in het westen van Amsterdam woonden. Uiteindelijk heeft er een verhuizing naar MOMA&Co plaatsgevonden aangezien de locatie onder andere goed aansloot bij de uitstraling van Docwerk. Hiermee hebben zij een gedeelde eerste plek van de langst hurende onderneming bij MOMA&Co.

 

Beide heren zijn echte Range Rover fanaten en rijden hun 4x4’s gevuld met watersportmateriaal en filmapparatuur maar al te graag rond door bijvoorbeeld de Pyreneeën, natuurlijk het liefste offroad. Momenteel zeer gelukkig te zijn met hun hobby als baan, zouden ze uiteindelijk hun team wellicht een klein beetje willen uitbreiden om bepaalde taken uit handen te kunnen geven. Daarnaast is aanstaande vader Sander nog op zoek naar zijn droomhuis terwijl Peter juist druk is met het inrichten van zijn nieuwe woning.

 

De mannen van Docwerk hebben de koers van hun schip helemaal onder controle.

 

 

Natasja Pronkhorst

Natasja Pronkhorst deelt sinds kort samen met Danielle de Wildt het kantoor 1U op de noordelijke begane grond. Natasja adviseert bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor technische problemen. Zij vertaald de wensen van de klant en geeft deze door naar de programmeurs. Natasja heeft communicatie gestudeerd en heeft zowel aan de technische- als de klantzijde gewerkt. Hierdoor heeft zij de positieve ervaringen en de klachten van de klanten zelf persoonlijk meegemaakt. Daarnaast heeft ze ook de frustraties van de programmeurs gehoord. Zij zag hier een markt in zitten en begon in 2010 voor zichzelf als business Consultant.

 

Eerst werkend vanuit huis, heeft ze vervolgens bij verschillende verzamelkantoren gezeten. Zelf woont ze in de buurt van Bos- en Lommer en kwam al vaker over de vloer bij Wilde Westen. Uiteindelijk besloten Natasja en Danielle samen om een ruimte te gaan huren bij MOMA&Co.

 

Persoonlijk geniet Natasja van het zelfstandig ondernemen. Hoewel het fijn is om voor jezelf te werken zou zij uiteindelijk in de toekomst wellicht wat meer in samenwerkingsverband willen werken. Haar bucketlist is op dit moment leeg zegt ze, wat eigenlijk betekend dat zij alles al doet wat haar gelukkig maakt. Dat is zeker iets om trost op te zijn.

 

×